• Intelligenta avfuktare för att skydda krypgrund och vind mot fukt, lukt, radon eller mögel • Rikstäckande nätverk av certifierade installatörer

Besök oss på vårens mässor!

Johan, 19 januari 2018

Besök oss på Stora Villamässan i Malmö  1-4 mars 2018, monter nr K13 .

Det går också bra att boka en inspektion av din krypgrund eller vind med någon av våra entreprenörer. Eller kom bara förbi och plocka en broschyr.

Vi kommer även lite senare i vår  vara med på Nordbygg, Stockholmsmässan i Älvsjö den 10-13 april monter nr A18:03.

Oberoende av vald mässa är ni mycket välkomna!!

Säljansvarig södra Sverige sökes!

Johan, 22 december 2017

Det går bra för TrygghetsVakten därför söker vi nu en säljansvarig södra Sverige under våren 2018.

TrygghetsVakten och systerbolaget Mätforum, med ett starkt sortiment inom mätinstrument, radonsugar, avfuktare för vattenskador och sanering behöver rekrytera en ansvarig för försäljning i södra Sverige.  Vi tänkte att utgångsorten skulle vara Göteborg. 

Kundgrupper är primärt företag inom bygg- och  saneringsbranschen. Låter det intressant eller känner du någon som skulle vara intresserad?  Intresseanmälan skickas in på info@trygghetsvakten.se

Arbetsuppgift mm

Nybebearbetning av entreprenörer inom fastighet-, fukt- och saneringsbolag över södra Sverige. Målet är att öka försäljningen av Trygghetsvakten och Mätforum +4 MSEK till 2021. För att lyckas med målet tror vi att det krävs ca 90-120 resdagar / år.

Rapportering sker till affärsområdesansvarga i Stockholm.  Arbetsplats och trevliga kollegor finns på regionkontoret i Göteborg.

VI vill att jobbet ska upplevas vara ett ”lyft" på något sätt för dig som sökande.  Det viktiga är inte ålder utan inställning och förmåga att lyckas.

Följande egenskaper tror vi dock är viktiga:

-självgående / inre driv / kunna planera

-relationsbyggare.  Framgångsfaktor är att kunna bygga att bygga upp ett brett kontaktnät samt skapa ett långsiktigt förtroende ute hos våra kunder.

-enkel, okomplicerad framtoning. 

-kunna krypa i grunder eller på vindar - dvs. dra på sig blåstället och vara smidig nog för att ta sig in i dessa trånga utrymmen.

Är sökande över 60 ska denne ha intresse av att jobba något år efter pension.

Fackkunskaper - förståelse av ventilation och huskonstruktioner.  Resten tillför vi! 

Höstens mässor i Stockholm och Göteborg

Johan, 5 september 2017

12-15 oktober i Älvsjö / Stockholmsmässan ställer vi ut på Hem, villa & bostadsrätt och har moterplats A03:18. 

Sedan fortsätter vi med Hem, Villa & Bostadsrätt Göteborg 2017, den 27 - 29 oktober på Svenska Mässan och monterplats C03:01.

Kom och fråga oss om din krypgrund eller vind.  Det går ocks bra att boka en kostnadsfri kontroll hos våra medverkande entreprenörer.

Du är VARMT VÄLKOMMEN!

Ny rapport från Boverket påvisar än en gång att fukt är en riskfaktor för hälsan

Johan, 16 juni 2017

Boverkets tidigare rapport gällande byggnader byggda före 2006 , BETSI har nu fått en större och djupare uppföljning gällande hela svenska byggbeståndet som påvisar de tidigare undersökningarna att fukt i golv, väggar, tak, från platta på mark och krypgrund ger hög risk för snuva och andningsproblem.

Boverket  menar vidare att detta är definitivt en riskfaktor för de inneboende och som fastighetsägare är man skyldig kontrollera och åtgärda.

Rapporten i sig är ingen nyhet i sig mer än att det ger större tyngd åt det som vi alla känner innerst inne – vi ska ha ett mögelfritt hem för att må bra!

Certifierad installatör av vindsavfuktare på TV den 3/4 kl 20,00!!

Johan, 28 mars 2017

TrygghetsVaktens certifierade installatör Bosse på BMR räddar en riktigt möglig vind i Lessebo.  Allt detta kan man nu se på Sofias Änglar avsnitt 10, TV5, måndagen 3/4 klockan 20,00*.  Vinden saneras mot både svartmögel och vitmögel. Därefter monteras TrygghetsVaktens vindsavfuktare för att skydda för den kalla årstidens fukt- och kondens mot insidan av yttertaket. 

Så bänka er bekvämt i TV-soffan och kika när Bosse gör jobbet!   Vill ni att Bosse eller andra certifierade TrygghetsVaktenentrprenörer ska komma hem till er fyll kontaktformuläret som vi har på hemsidan!

TrygghetsVakten Vindsavfuktare är känd gäst i  TV och har tidigare visats på Arga Snickaren samt Äntligen Hemma med Martin Timell.  http://www.tv4.se/%C3%A4ntligen-hemma/artiklar/ink%C3%B6pslista-till-martin-timells-fuktinslag-i-%C3%A4ntligen-hemma-25-november-547487b7b9a9f6bea1000055

*) går även på lördag 8/4 kl 12,05, söndag 9/4 kl 13,00 samt att se på Dplay

Vårmässa i Skåne!

Johan, 18 januari 2017

TrygghetsVakten med sin certifierade entreprenör BMR önskar er varmt välkomma 2-5 mars till Stora Villamässan i Malmö, monter nr K24!  

V Ä L K O M N A !

 

Översvämmade krypgrunder i Hallsberg

Johan, 7 september 2015

Översvämmad krypgrund i Hallsberg

I Hallsberg regnade det 110mm i helgen vilket gjorde att många krypgrunder svämmade över. De husägare som har sorptionsavfuktare monterade i sina krypgrunder har fått se dem dränkta och därmed kortslutna eftersom de ofta står direkt på marken i grunden.

Dessa krypgrunder har helt förslutna ventiler.  Detta  ”våtvarma omslag som innesluter krypgrunden”, ger bästa möjliga förutsättning för mögel- och rötsvampar som bara behöver några dygn av fukt för att gro.

De  fastighetssägare i Närke med TrygghetsVaktens krypgrundsavfuktare i sina krypgrunder står bättre rustade då dessa är monterade i taket  eller blindbotten och har mer eller mindre öppen ventilation.  Läs mer om fördelarna med en TrygghetsVakt i krypgrunden här.

Nu är det hög tid att kontrollera din krypgrund!

Johan, 21 maj 2015

Försommarjobb - nu är det dags att kontrollera din krypgrund!

Varm och därmed luft med högre fuktinnehåll trycks över Sverige under den varma årstiden. Den förvandlas till rå och kall i din krypgrund därför att luftfuktigheten stiger med ca 5% för varje grad den kyls ned.  I vissa fall kan det bildas kondens på trossbotten.

Har du något fuktskydd som förhindrar att det bildas kondens i blindbotten?  Om inte är det i hög tid att införskaffa.

Om du redan har krypgrundsavfuktare installerad kontrollera att den är i gång samt kontrollera även att grundmuren inte har någon inträngande fukt. Ser blindbotten ser fin och opåverkad ut?  Använd gärna en ledlampa och lys längs med blindbotten så ser du bättre. Sniffa lite - luktar det bra i grunden? Mer om årlig kontroll kan du läsa i vår installations- och skötselanvisning.

Hinner eller vill du inte göra inspektionen själv kan någon av våra rikstäckande certifierade entreprenörer utföra den.

 

Gröna vintrar ger växande mögelkolonier på vindar

Måns, 2 januari 2015

Den värmeisolerande, gnistrande snön på taken är borta efter senaste tidens lågtryckspassager.  Detta gör att taken blir extra utsatta för den kylande nattutstrålningen mot den mörka vinterhimlen och kondens och rimfrost bildas på insidan av takpanelen.

Tak utsatt för nedkylande nattutstrålning

Möglar det då? Svar ja och nej - så länge det är minusgrader på vinden är det ingen större fara. Det är då lågtrycken vintertid drar förbi Sverige med temperaturer på 2-5C° som temperaturen inne på vinden blir någon eller några grader högre. Då uppstår idealiska förutsättningar för påväxt av svart- och vitmögel.  Mer information om detta och andra orsaker till mögel på vindar kan du läsa här, titta på TV4as äntligen hemma avsnitt från den 25 november 2014 med Anders Timell.

Höstförberedelse titta på TV4!

Johan, 25 november 2014

Mörkret är här och löven är fallna. Det är nu hög tid att förbereda sitt hus inför vintern.  Att kontrollera utsidan av tak och rensa takavvattning är för många självklart men ännu viktigare är det att inspektera vinden. 

Ett enkelt sätt att undersöka om vinden har mögelpåväxt är att belysa dess ytor från sidan. Råsponten vid nordsidan eller ovanför sovrum är extra utsatta och ”vitt damm” i kolonier är ett säkert, första kännetäcken av mögel.

I dagens avsnitt (25/11-14) av TV4as Äntligen Hemma tar Martin Timell upp fuktproblematiken i våra hus och vi får observera en AMP-91 sanering följt av en TrygghetsVakten Vind Classic installation.

Är du osäker gällande din vind så fotografera gärna och skicka över till TrygghtesVakten för rådgivning.