Mögellukt som inte är mögel utan tryckimpregnerat virke i krypgrunden

Lukt och fuktfritt

Lukt och fuktfritt med TrygghetsVakten Pro-S

Roger och Else-Gun Andersson bor i en egenbyggd villa. De har under många år besvärats av en lukt som kommer från krypgrunden. På senare tid har det förvärrats och de boende har utvecklat allergier till följd av lukten.

-För några månader sedan insåg jag att det var impregnerade brädor, som sitter i blindbotten som luktade, säger Roger. De slet jag bort och skickade till tippen och därmed blev lukten i bostaden mycket mindre närvarande. Men tyvärr försvann den inte helt, speciellt när det blåser från väst så luktade det mycket. Och västliga vindar är de vanligaste, suckar Roger.

Roger och Else-Gun letade efter en lösning som kunde hjälpa dem. Att enbart ventilera krypgrunden prövades, med en fläkt som skapade undertryck i grunden. Det blev helt luktfritt, men tyvärr var de tvungna att avbryta försöket då fuktnivån steg alarmerande till följd av att varm, fuktig luft sögs in i den kallare grunden och kondenserade.

-Undertrycksventilationen löste visserligen luktproblemet, men skapade istället risk för mögel… säger Roger.

I det här läget tog de kontakt med Skadeteknik i Örebro.

Roger har kommit tillbaka med mer information efter några månader.

 

Golven har blivit varmare i huset sedan installationen av TrygghetsVakten Pro-S. Orsaken är att den kalla luften i krypgrunden i mindre utsträckning kan ta sig upp mot boytan.

Efter ett år med TrygghetsVakten Pro-S.

 

Roger säger.

-?Nu så har jag följt vår inmonterade Trygghetsvakt med fläkt i krypgrund under ett års drift. Den monterades in av Anders den 8 augusti 2008 och jag har följt utvecklingen med hjälp av en elmätare på enbart den enheten. Jag har då kunnat se hur vakten har följt utefuktigheten till punkt o pricka. Av redovisningen nedan ser man tydligt när luften är som farligast/fuktigast (inget nytt för er).?Här kommer redovisningen som ni kan ha nytta av i marknadsföringen av en bra produkt. Vi är mycket nöjda så  här långt. Vi  känner oss ”trygga”.

Totalt för helt år:    674 kWh för TrygghetsVakten Pro-S med 2 värmeslingor + 1 fläkt. Krygrundens yta ca 115 kvm.

 

Familjen Andersson har försett oss med ytterligare energimätningar och som man kan se nedan anpassar TrygghetsVakten Pro-S automatiskt sitt energibehov efter de olika årens varierande klimat.

Roger, Else-Gun Andersson och Anders Högberg, Skadeteknik.

Anders Högberg från Skadeteknik åkte ut tillsammans med Magnus Eklund från TrygghetsVakten för att se vad som kunde göras.

Ganska snart stod det klart att TrygghetsVakten Pro-S var lösningen. Ett kontrollerat och permanent undertryck i grunden, i kombination med fuktstyrning av fläkten och kontrollerad tillskottsvärme håller huset luktfritt och grunden torr. En positiv bieffekt är att eventuell markradon ventileras ut och inte kan nå upp i huset!

Efter att har fått produkten beskriven för sig, beställde Roger och Else-Gun på stående fot installationen, som utfördes två veckor senare.

Anders Högberg, Skadeteknik Örebro tätar krypgrunden.

 

Anders monterar värmekabeln, för kontrollerad värmetillförsel.

 

Anders monterar frånluftsfläkten.

Monteringen gick smärtfritt och redan samma dag tyckte sig Roger och Else-Gun känna en påtaglig förbättring. Nu vågade de till och med slå på husets frånluftsventilation, för första gången på länge. Frånluftsventilationen kunde de inte ha på tidigare, för då sögs ännu mer lukt upp i huset.

Efter en vecka ringde Roger och var lyrisk över TrygghetsVakten Pro-S.
-Det funkar perfekt, vi känner absolut ingen lukt alls längre! Du anar inte hur otroligt skönt det är, avslutar han. Roger är helnöjd med TrygghetsVakten Pro och med Skadetekniks installation.

Roger har ett förbättringsförslag och det är en display som man kan ha uppe i huset och se att allt är som det ska i krypgrunden. Något som uppfinnaren Rikard Bergsten har lyssnat på och utlovat snar bättring. Inom en månad ska TrygghetsVakten leverera denna lösning, och Roger och Else-Gun ska få den allra första enheten!

 


Fuktnytt


Besök oss på Hem och Villa Malmö!

Snart kommer våren till Skåne och då är vi där på Hem och Villa Malmö med våra Cerifierade entreprenörer.  Vår monterplats är K13. Så ta möjligheten att diskutera med oss krypgrund eller vind under perionden 7-10 mars!
Läs mer

Träffa oss på Stockholmsmässan 11-14/10!

Det är alltid givande att träffa en fackman och vi har alla samlade från stockholmsområdet i vår monter så kom förbi!  Där kan du boka en kontroll hos våra certifierade installatörer eller bara diskutera med oss gällande din krypgrund, vind eller kanske om radon.   Boka in Hem Villa & Bostadsrätt Stockholm / Älvsjö 11-14… View Article
Läs mer

Värmebölja under veckan och upp till 30!

Värmebölja under veckan och upp till 30° över hela Sverige efter denna kalla och blöta vinter! Skönt för alla? Vi som har monterat in en TrygghetsVakten vindsavfuktare har det lite bättre än andra villaägare. Just nu håller dessa installerade avfuktare vindarna och därmed husen svalare genom en inbyggd komfortfunktion. När det är hett på villavindarna… View Article
Läs mer

TrygghetsVakten i TV5 igen!

Se TrygghetsVakten TV-rutan i kväll, klockan 21.00  i TV 5 Sofias Änglar! Åtgärden började med att den certifierade entreprenörern Waterproof sanerade råspont och vindsbjälklag med TrygghetsVaktens saneringsvätska.  Efter ett par dagars avfuktning med sorptionsavfuktaren DH2  isolerades vindsbjälklaget med ett diffusionstät polyuretanskum.  Det härdade skummet var utmärkt att krypa på. Därefter monterades vindsavfuktare Trygghethetsvakten Vind Classic… View Article
Läs mer

Vår Certifierade installatör söker medarbetare

Waterproof i Stockholm expanderar Vi på TrygghetsVakten tycker det är väldigt kul att det går bra för våra samarbetspartners! Är du intresserad eller kännner du någon som kan tänkas vara intresserad av en roll som säljande installatör hos Waterproof så hör av er till Janne Gibsten på 08-560 431 55.  Det är ett arbete som… View Article
Läs mer

Certifierad installatör av vindsavfuktare på TV den 3/4 kl 20,00!!

TrygghetsVaktens certifierade installatör Bosse på BMR räddar en riktigt möglig vind i Lessebo.  Allt detta kan man nu se på Sofias Änglar avsnitt 10, TV5, måndagen 3/4 klockan 20,00*.  Vinden saneras mot både svartmögel och vitmögel. Därefter monteras TrygghetsVaktens vindsavfuktare för att skydda för den kalla årstidens fukt- och kondens mot insidan av yttertaket.  Så… View Article
Läs mer

Besök oss på vårens mässor!

Besök oss på Stora Villamässan i Malmö  1-4 mars 2018, monter nr K13 . Det går också bra att boka en inspektion av din krypgrund eller vind med någon av våra entreprenörer. Eller kom bara förbi och plocka en broschyr. Vi kommer även lite senare i vår  vara med på Nordbygg, Stockholmsmässan i Älvsjö den 10-13 april monter nr A18:03. Oberoende av… View Article
Läs mer

Säljansvarig södra Sverige sökes!

Det går bra för TrygghetsVakten därför söker vi nu en säljansvarig södra Sverige under våren 2018. TrygghetsVakten och systerbolaget Mätforum, med ett starkt sortiment inom mätinstrument, radonsugar, avfuktare för vattenskador och sanering behöver rekrytera en ansvarig för försäljning i södra Sverige.  Vi tänkte att utgångsorten skulle vara Göteborg.  Kundgrupper är primärt företag inom bygg- och … View Article
Läs mer

Höstens mässor i Stockholm och Göteborg

12-15 oktober i Älvsjö / Stockholmsmässan ställer vi ut på Hem, villa & bostadsrätt och har moterplats A03:18.  Sedan fortsätter vi med Hem, Villa & Bostadsrätt Göteborg 2017, den 27 – 29 oktober på Svenska Mässan och monterplats C03:01. Kom och fråga oss om din krypgrund eller vind.  Det går ocks bra att boka en… View Article
Läs mer