Analyser & jämförelser

 

Analyser och jämförelser krypgrundsavfuktare

Vanligt är att installera en sorptionsavfuktare krypgrunden. Denna lösning fungerar också bra, men det finns flera skäl till att istället välja avfuktare från TrygghetsVakten.

Diagrammet ovan visar skillnaden i kostnad mellan avfuktaren TrygghetsVakten Krypgrund och sorptionsavfuktare. TrygghetsVakten gör samma jobb som en sorptionsavfuktare, men till mindre än en tredjedel av kostnaden.

TrygghetsVakten Krypgrund är dessutom helt underhållsfri. En sorptionsavfuktare kräver ett årligt filterbyte och omkalibrering av hygrostaten, vilket kostar både tid och pengar. Hoppar man över servicen, skjuter energiförbrukningen i höjden och livslängden förkortas avsevärt.  Sorptionsavfuktaren kräver dessutom byte av värmebatteri.

Diagrammet jämför skaderisken hos sorptionsavfuktare och TrygghetsVakten Krypgrund. Båda är effektiva metoder för att skydda krypgrunden mot fuktskador.

 

Vad händer om strömmen bryts?

Eftersom ventilerna är fortsatt öppna efter installation av Trygghetsvakten Krypgrund, innebär inte ett eventuellt strömavbrott någon omedelbar fara. Man har god tid på sig att få igång strömmen innan mögel börjar växa.

Med sorptionsavfuktare installerad är det dock bråttom, då dess princip bygger på totalt instängd luftvolym och därmed stängda ventiler – fukten kan inte evakueras vid strömavbrott. Redan efter ett par dagar kan mögel växa och följden av strömavbrottet kan bli en omfattande sanering.

Slutsatsen är att TrygghetsVakten Krypgrund är en säkrare lösning än sorptionsavfuktaren, om det finns risk för driftavbrott som inte omedelbart åtgärdas. Om man inte bor i huset året om, tex ett sommarhus, är det direkt olämpligt att täta alla ventiler!

 

Energiförbrukning

Diagrammet jämför energiförbrukningen hos en av de ledande sorptionsavfuktarna och TrygghetsVakten Krypgrund. TrygghetsVakten är mer än tre gånger så energieffektiv, och med en tunn tilläggsisolering i grunden, mer än fyra gånger så energieffektiv som en traditionell sorptionsavfuktare.

 

Med TrygghetsVakten har du för några kronor per dag avfuktat och skyddat ditt hus mot fuktskador i krypgrunden. Det är pengar du sannolikt får igen när du säljer huset, eftersom risken för köparen minskat. Krypgrunden kan då inte längre ses som en riskkonstruktion!

Om du väljer att byta ut din befintliga sorptionsavfuktare mot TrygghetsVakten tar det mindre än fem år innan du kan räkna hem affären. 
Energibesparingen blir naturligtvis ännu intressantare ju större krypgrund du har.

 

Trygghetsvakten Krypgrund levereras komplett och monteras på ett par timmar, enbart med hjälp av en skruvdragare. Sorptionsavfuktaren tar betydligt längre tid att montera och kräver specialkunskaper och -verktyg.

Trygghetsvakten Krypgrund är helt tyst, medan sorptionsavfuktaren har fläktar som låter och vibrerar.

Trygghetsvakten Krypgrund levereras med upp till sju års garanti och har en uppskattad livslängd på 50 år.


Fuktnytt


Besök oss på Hem och Villa Malmö!

Snart kommer våren till Skåne och då är vi där på Hem och Villa Malmö med våra Cerifierade entreprenörer.  Vår monterplats är K13. Så ta möjligheten att diskutera med oss krypgrund eller vind under perionden 7-10 mars!
Läs mer

Träffa oss på Stockholmsmässan 11-14/10!

Det är alltid givande att träffa en fackman och vi har alla samlade från stockholmsområdet i vår monter så kom förbi!  Där kan du boka en kontroll hos våra certifierade installatörer eller bara diskutera med oss gällande din krypgrund, vind eller kanske om radon.   Boka in Hem Villa & Bostadsrätt Stockholm / Älvsjö 11-14… View Article
Läs mer

Värmebölja under veckan och upp till 30!

Värmebölja under veckan och upp till 30° över hela Sverige efter denna kalla och blöta vinter! Skönt för alla? Vi som har monterat in en TrygghetsVakten vindsavfuktare har det lite bättre än andra villaägare. Just nu håller dessa installerade avfuktare vindarna och därmed husen svalare genom en inbyggd komfortfunktion. När det är hett på villavindarna… View Article
Läs mer

TrygghetsVakten i TV5 igen!

Se TrygghetsVakten TV-rutan i kväll, klockan 21.00  i TV 5 Sofias Änglar! Åtgärden började med att den certifierade entreprenörern Waterproof sanerade råspont och vindsbjälklag med TrygghetsVaktens saneringsvätska.  Efter ett par dagars avfuktning med sorptionsavfuktaren DH2  isolerades vindsbjälklaget med ett diffusionstät polyuretanskum.  Det härdade skummet var utmärkt att krypa på. Därefter monterades vindsavfuktare Trygghethetsvakten Vind Classic… View Article
Läs mer

Vår Certifierade installatör söker medarbetare

Waterproof i Stockholm expanderar Vi på TrygghetsVakten tycker det är väldigt kul att det går bra för våra samarbetspartners! Är du intresserad eller kännner du någon som kan tänkas vara intresserad av en roll som säljande installatör hos Waterproof så hör av er till Janne Gibsten på 08-560 431 55.  Det är ett arbete som… View Article
Läs mer

Certifierad installatör av vindsavfuktare på TV den 3/4 kl 20,00!!

TrygghetsVaktens certifierade installatör Bosse på BMR räddar en riktigt möglig vind i Lessebo.  Allt detta kan man nu se på Sofias Änglar avsnitt 10, TV5, måndagen 3/4 klockan 20,00*.  Vinden saneras mot både svartmögel och vitmögel. Därefter monteras TrygghetsVaktens vindsavfuktare för att skydda för den kalla årstidens fukt- och kondens mot insidan av yttertaket.  Så… View Article
Läs mer

Besök oss på vårens mässor!

Besök oss på Stora Villamässan i Malmö  1-4 mars 2018, monter nr K13 . Det går också bra att boka en inspektion av din krypgrund eller vind med någon av våra entreprenörer. Eller kom bara förbi och plocka en broschyr. Vi kommer även lite senare i vår  vara med på Nordbygg, Stockholmsmässan i Älvsjö den 10-13 april monter nr A18:03. Oberoende av… View Article
Läs mer

Säljansvarig södra Sverige sökes!

Det går bra för TrygghetsVakten därför söker vi nu en säljansvarig södra Sverige under våren 2018. TrygghetsVakten och systerbolaget Mätforum, med ett starkt sortiment inom mätinstrument, radonsugar, avfuktare för vattenskador och sanering behöver rekrytera en ansvarig för försäljning i södra Sverige.  Vi tänkte att utgångsorten skulle vara Göteborg.  Kundgrupper är primärt företag inom bygg- och … View Article
Läs mer

Höstens mässor i Stockholm och Göteborg

12-15 oktober i Älvsjö / Stockholmsmässan ställer vi ut på Hem, villa & bostadsrätt och har moterplats A03:18.  Sedan fortsätter vi med Hem, Villa & Bostadsrätt Göteborg 2017, den 27 – 29 oktober på Svenska Mässan och monterplats C03:01. Kom och fråga oss om din krypgrund eller vind.  Det går ocks bra att boka en… View Article
Läs mer